DIY
Împreună
Pe final de an 2021, ne dăm seama ca a fost un cuvânt care a guvernat cu preponderență acest an. Deși propuneri pot fi multe, din punctul nostru de vedere, acest cuvânt a fost “împreună”.
Și acest cuvânt ne-am dorit sa guverneze ideile de cadouri Crăciunești.
Ne-am orientat spre cadouri care presupun decorare de turtă dulce și cookies (DIY) și recomandăm ca acestea să se întâmple în apropiere de Crăciun, împreună cu persoane dragi(colegi, prieteni, familie) și completate de un pahar de vin aromat.
INDICAȚII PENTRU DECORARE
În cutie veți regăsi două poșuri portocalii, unul cu o pudră fină albă (royal icing ) și al doilea cu fulgi de ciocolată. Ambele sunt reziste la tempetari mai ridicate, iti va fi de folos aceasta informație mai târziu. Pe lângă acestea mai găsiți și sprinkles & zahăr pudră pentru decorare.
Ti-am pregătit câteva sfaturi, ca sa îți pregătești prin care poți sa decorezi turta dulce:
1. Royal icing
Conținutul din poșul cu pudra albă (royal icing) se va turna într-un bol. Peste acesta adăugăm 21 ml de apă (echivalentul a 2,5 – 3 linguri mari) și începem să amestecăm (fie cu un tel sau o lingură).
Rezultatul trebuie sa fie o pastă omogenă cu o consistență nu prea tare, dar nici foarte lichidă astfel încăt să o putem transfera înapoi în poș (vezi video de prezentare pentru a putea determina consistența necesară).
După ce ați transferat-o înapoi, legați poșul la capătul deschis, astfel încât sa nu scăpăm conținutul.
Din vârful poșului se vor tăia aproximativ 3 mm astfel încât atunci când apăsăm pe poș, din acesta să rezulte un fir foarte subțire cu care sa putem decora. După ce am verificat acest lucru, putem sa începem să decoram figurinele după bunul plac.
Puteți să trasați diverse dungi/puncte & modele și apoi presăra din borcanul cu sprinkles.
Vă recomandăm să le lăsați ulterior la uscat, timp de minim 30 de minute.
Mai jos, regăsiți un filmuleț de prezentare care vă poate ajuta să vă faceți o idee cât mai clară despre modul de lucru. Derulați până la minutul 4:00.
2. Ciocolată topită
Conținutul din posul cu fulgii de ciocolată se va topi la Bain-Marie, timp de 1 min si 45 de secunde.
Într-o oală adaugă apă, o punem apoi pe foc/ plită și o lăsăm sa fiarbă.
Deasupra ei se va pune un bol din sticlă care să nu atingă apa ce va fierbe. În aceasta se toarnă fulgii de ciocolată și se amestecă cu o spatulă până se vor topi. După aceast proces se toarnă din nou în poș. Apoi se leagă la capătul deschis astfel încât sa nu scăpăm conținutul și sa îl păstrăm cât mai bine.
Din vârful poșului se vor tăia aproximativ 3 mm astfel încât atunci când apăsăm pe poș, din acesta sa rezulte un fir foarte subțire.
După ce am verificat acest lucru, putem sa începem să decoram figurinele după bunul plac. Puteți să trasați diverse dungi/puncte & modele și apoi presăra din borcanul cu sprinkles.
Vă recomandăm să le lăsați ulterior la uscat, timp de minim 30 de minute.
Regăsiți mai jos un video scurt despre procesul de topire Bain-Marie.
3. Braduț 3D
https://www.youtube.com/watch?v=PRsKiw4HpcQ